CPX

Hírek a játékvilágról , tesztelések minden fokon ( PC, PS, XBOX) Ez a CPX! Látogass minket minél többször :) Adminok: Puma, Surranó, Arcaw Tagok: Bauxitvezér, Gyerecsak

Friss topikok

  • Surranó612: Gratulálok Pum@ nagyon jó lett. (2012.06.05. 14:59) A Csapat Intrója
  • Grem: Ez a játék egyszerűen király. IX.-es med tankom van, bár így is kilőnek:), de élvezetes játékot si... (2012.06.04. 19:18) World of Tanks bemutatása

Szakít egymással a Sony meg az Ericson?

Surranó612 2011.10.08. 21:53

 

Kivásárolná a japán Sony a svéd Ericssont a közös vállalatból és egyedül folytatná a készülékek gyártását.

 
Megszűnik a Sony Ericsson?

A Sony nagyon unhatja már, hogy a mobiltelefonok versenyében folyamatosan a nem túl tekintélyes hatodik helyet foglalja el. Tagadhatatlan, hogy a közös vállalkozásnak voltak figyelemre méltó készülékei, de nagy átlagban szenvedés volt az utóbbi 10 év.

A tárgyalások már júliusban megkezdődtek, és várhatóan októberben döntenek az ügyben. A közös cég Ericssonhoz tartozó 50 százalékának kivásárlása 1,3-1,7  milliárd dollárba kerülhet a Sonynak, azonban várhatóan mindkét cégnek jót tenne a szakítás.

Az Ericssonnak azért, mert az üzlet igen rosszul megy. A vállalat 2009-ben 836 millió euró veszteséggel zárt, és tavaly ugyan 90 millió euró nyereséget ért el, a legutóbbi - az idei második negyedévről szóló - adatok szerint ismét veszteséges, így a svédek csak örülni tudnak a befolyó összegnek.

A Sony ezzel szemben képes lenne finomítani a profilján, "zavaró tényezők" nélkül tudna koncentrálni a táblagépek, okostelefonok és kézi konzolok fejlesztésére. A nagyobb mozgástér pedig lehetőséget adhat arra, hogy ismét felvegye a versenyt a Nokiával, Samsunggal, sőt, esetleg még az Apple-lel is.

 

Szólj hozzá!

http://m.cdn.blog.hu/cp/cpxteszt/image/CPX%20Sports333.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://cpxteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr483288454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása