http://m.cdn.blog.hu/cp/cpxteszt/image/CPX%20Sports333.JPG
http://m.cdn.blog.hu/cp/cpxteszt/image/CPX%20Sports333.JPG

CPX

Hírek a játékvilágról , tesztelések minden fokon ( PC, PS, XBOX) Ez a CPX! Látogass minket minél többször :) Adminok: Puma, Surranó, Arcaw Tagok: Bauxitvezér, Gyerecsak

Friss topikok

  • Surranó612: Gratulálok Pum@ nagyon jó lett. (2012.06.05. 14:59) A Csapat Intrója
  • Grem: Ez a játék egyszerűen király. IX.-es med tankom van, bár így is kilőnek:), de élvezetes játékot si... (2012.06.04. 19:18) World of Tanks bemutatása

World of Tanks bemutatása

Surranó612 2011.11.11. 12:56

 
A mai PC játékok többsége a jövő technológiájú fegyverekről, páncélzatokról, képességekről szól. Viszont vannak olyan játékok is, amik visszanyúlnak a múltba, a középkorba, illetve a világháborúkhoz. Ezek az FPS-ek, fantasy játékok a legkeresettebb játékok a boltokban. De mi van azokkal az internetes online játékokkal, amiket ingyen letölthetünk az internetről?
Nem rég szinte csak II. világháborús játékok születtek, de az embereknek már elegük volt ebből. Orosz fejlesztőink még is visszatértek erre a témára. Viszont nem egy FPS játékot készítettek, hanem egy harckocsis, MMO-t.
A World of Tanks egy ingyenes MMO, amely segítségével átélhetjük a II. világháború nagy tankcsatáit. Természetesen ezt a játékot ingyen letölthetjük a játék weboldaláról.
 
Miután regisztráltunk, már tölthetjük is le a kicsivel több, mint 2Gb-os játékot. A telepítés után elindítjuk a játékot. Egy ablakot dob be, amiben letölti a legújabb frissítéseket (ha van). Ugyanebben az ablakban, át tudjuk állítani magyarra a nyelvet. Igen, orosz barátaink gondoltak ránk! Miután letöltött minden frissítést, elindul a játék. Belépés után, rögtön a garázsba találjuk magunkat. Alapból mind a három nemzet tankjai közül elérhető egy-egy (MS-1, LTraktor, T1). A tankokról még annyit elég tudnunk, hogy 5 fajta tank van: könnyű tank, közepes tank, nehéz tank, páncélvadász és önjáró löveg.
A képernyőn alul találjuk a garázsban lévő tankjainkat. Kezdetben hat helyünk van a garázsba, ami némi many-ért megnövelhető. Bal oldalt található a legénység. Figyeljünk oda rájuk, mert képzettségeik sokat jelentenek a csatatéren. Középen láthatjuk az éppen kijelölt tankot, s jobb oldalt annak a tulajdonságait. A tank alatt, láthatjuk a szerviz gombot. Itt tudjuk pótolni a jelenleg kiválasztott tank lőszereit, illetve itt tudjuk a harcban megsérült tankokat javítani. A kép jobb felső sarkában található a FEJLESZTÉSEK menüpont, amiben a csatákból szerzett tapasztalat pontokból, tudunk kifejleszteni a jelenlegi tankhoz egy új fejlesztést.
A felső részben láthatjuk a CSATA gombot. Alatta találhatók, a menü gombjai: garázs, depó, bolt, statisztika, tech tree, barakk. A depóban megtekinthetjük az összes tankunkat, ami jelenleg a birtokunkban van. A boltban a kifejlesztett tankokat tudjuk megvenni, míg a statisztikában, meg tudjuk nézni eddigi eredményeinket. A tech tree-ben láthatjuk eddigi kifejlesztett tankjainkat. A barakkban láthatjuk a jelenleg nálunk lévő legénységet.
Na de most már, kezdjünk el egy csatát. A CSATA gomb alatt van egy kis háromszög, Ha arra rányomunk, akkor meg tudjuk változtatni, hogy hogyan is akarunk játszani.
   
  • Szakasz létrehozása: ha ezt választjuk, akkor barátunkkal (ha többen akarunk játszani együtt, mint ketten (ebben a módban), akkor sajnos megint ürül a zsebünk) tudunk együtt játszani, tank szinttől függetlenül.
  • Gyakorlóm csaták: itt tudsz gyakorolni, viszont ezért nem jár pont.
  • Tank századok: ha össze tudsz hozni, egy brigádot akkor más századok ellen tudsz játszani.
  • Speciális csaták: na erről nem tudok semmit…
 
Na akkor kezdjünk egy hagyományos csatát… Bekerülünk egy várakozóba, ahol láthatjuk hány, milyen fajtájú, és hányas szintű tankok várakoznak. Nem sokat várunk, és már elkezdődik a pálya betöltődése, és már láthatjuk, hogy kivel és ki ellen vagyunk. Az nyer aki előbb elfoglalja az ellenfél bázisát, vagy aki előbb megsemmisíti az ellenfelet.
Betöltődés után, rögtön a pályán találjuk magunkat. A képernyő közepén láthatjuk a tankunkat. Baloldalon van az állapot képernyő. A beállítások általánosak, W, A, S, D-vel haladunk, és egérrel mozgatjuk a csövet, görgővel nagyítunk, és a jobb klikkel tüzelünk. Egy nagy körön belül láthatjuk a töltény számunkat, ill. egy kisebb körben a szórást. Minél jobb fejlesztéseink vannak, annál kisebb lesz a szórás. De természetesen, ha forog a cső, akkor nagyobb a szórás, és kell neki egy kis idő, hogy a szórás mértéke minimális legyen. Van egy térképünk is, ami jelzi a tankjainkat, és az észrevett tankokat. Viszont ha mondjuk egy tank, nagyon messze kerül, kikerül minden tank rádió körzetéből, akkor azt a tankot, nem fogjuk látni a térképen.  Vannak még ilyen kis, magunkkal vihető dolgok, mint pl.: kis elsősegély készlet, kézi tűzoltó készülék, kis javító készlet stb. Ezek néha nagyon jól jönnek, de meg lehet nélküle élni.
Ha kilövik a tankodat, akkor nem kell megvárnod a csata végét, kiléphetsz a garázsba, és majd kapni fogod a hírt a csata kimeneteléből, és megfogod kapni a TP pontot és a kis pénzt is.
Összefoglalom az egészet:
A grafika szerintem kitűnő, a zene nagyon jó pofa, és nagyon élvezhető játék, mert rengeteg pálya van. Szóval ez egy jó játék, MINDENKINEK AJÁNLOM!
 
 
 
 
 80%-os
  
90%-os
 
75%-os

 

Címkék: World of tanks WoT

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cpxteszt.blog.hu/api/trackback/id/tr893370538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grem 2012.06.04. 19:18:36

Ez a játék egyszerűen király. IX.-es med tankom van, bár így is kilőnek:), de élvezetes játékot sikerült összerakni.

Ajánlom mindenkinek:P

Két harc között www.farmerama.hu/big/ingyenes-jatekok ezzel játszom:).

Tankra Magyar!
süti beállítások módosítása